Elkészítés: A kenyér elkészítése nem rafinált dolog, nem kell hozzá nagy tudás, csak türelem, türelem, türelem. Először a meglangyosított tejben egy evőkanálnyi cukrot fel kell oldani, majd az így elkészült cukros, langyos tejbe élesztőt beletörni. Fontos, hogy a tej ne legyen túl meleg, forró, mert akkor az élesztő használhatatlan lesz. Miközben az élesztő dolgozik a tejben, 2 db krumplit meghámozva megfőzünk, ha megfőtt, leszűrjük és a vajjal együtt összetörjük. A lisztet egy nagy tálba öntjük, a tetejére dobunk 2-2,5 evőkanál sót, a 2 tojást rátörjük, a tejes élesztőt, a vajas krumplit is hozzáadjuk, és kézzel összedolgozzuk. A most keletkezett száraz lisztes keletkezménybe annyi vizet öntünk hogy összeálljon. Ezután addig dagasztjuk (és ez a munka időigényesebb része) amíg a tésztában már nem érzünk csomókat, illetve amíg a tészta állaga könnyűvé válik. /Ezt a folyamatot én úgy szoktam megoldani, hogy a kenyérsütőgépemen a dagasztás sütés nélkül programot kiválasztom, ez remekül elvégzi a munkát helyettem:)/. Ha a tészta elérte a megfelelő állapotát, tegyük át abba a tepsibe, amiben majd sütni szeretnénk, és 40-60 percre hagyjuk kelni párás, huzatmentes helyen. /Van pár jó hely a kelesztésre, ha nagy páratartalomra szeretnénk szert tenni, akkor a sütőbe tegyünk be egy jó nagy tálnyi forró vizet, és tegyük felé a tepsiben lévő kenyeret. Ilyenkor még ne gyújtsuk be a sütőt./
Miután a tészta szép nagyra megkelt, formáljuk meg olyan alakúra, amilyenre szeretnénk (hosszúkás, kerek), a tetejére vágjunk 2-3 csíkot kb. 2-3 cm mélyen, és hagyjuk még 20-30 percet állni. Gyújtsuk be a sütőt 210 fokra. A jól előmelegített sütőbe tegyük bele a kenyeret, és süssük addig, amíg szép barna lesz mindenhol. Ha a kenyér megsült, permetezzünk rá egy kis vizet, várjuk meg, amíg kihűl, és kész is vagyunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.