Elkészítés: A krumplit felrakjuk héjában főni. Amíg ez fő, addig feloldjuk a vízben a cukrot és sót. Langyos vízben ez hamarabb megtörténik. Feloldódás után hozzáadjuk az ecetet, ami ízlés szerint lehet 2 evőkanál is. Felaprózzuk a hagymákat, lehetőleg jó apróra szabdaljuk. Belekeverjük a lébe, alaposan megkeverjük, hogy az ízek mielőbb kioldódjak.
A megfőtt krumplit hideg vízben átöblítjük, jó, ha legalább fele hőmérsékletűre hűl eközben. A héjától megtisztítjuk, majd felszeletelve a hagymás lébe keverjük, hűtőben tartva pár órát érleljük.
A két hagyma együttes használata emlékeztet a medvehagymás ízre, éppen ezért javaslom, hogy aki hozzájut e növényhez, akkor ezt használja, gyógyhatása felülmúlhatatlan. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.