Elkészítés: A káposztát forró vízben leforrázom. Ha új káposztánk van, akkor kevés sót vagy ecetet kell a vízbe tenni, mert különben szétfő a növény. Ha nagyon nagy a levél, akkor harmadolom, ha nem túl nagy, akkor felezem a leveleket, hogy elég kicsik legyenek.
A hagymát és fokhagymát megdinsztelem a zsírban vagy olajban. Ezután hozzáteszem a darált húst, a kukoricadarát, a rizst és a fűszereket. A sóból és borsból annyit kell beletenni, hogy ha megkóstoljuk, akkor érezhető legyen rajta a fűszer íze is, mert a dara eléggé magába szívja azokat.
A káposzta közepét, amibe már nem tudok tölteni, apróra összevágom, és a fazék aljára szórom. Az előkészített káposztalevelekbe göngyölöm a tölteléket, és a káposztaalapra rakom a töltelékeket. Felengedem annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és a levébe teszek annyi sót, borsot és ételízesítőt, hogy kellően fűszeres legyen. Amikor felfőtt, hozzáadom a sűrített paradicsomot, és készre főzöm úgy, hogy a leve elfőjön.
Ha kész, fogyasztás előtt jó, ha áll 15-20 percet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.