Előkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A sütőtököt megmossuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, a tököt sütőlemezre tesszük, és kb. 40 perc alatt megsütjük. A sütőtökhúst kikaparjuk a héjából. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A margarint habverővel, vagy robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A kihűlt sütőtököt turmixgépben pépesítjük a kefirrel, a tojásos masszához öntjük, és simára keverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, csipetnyi sót és a fűszereket. Összekeverjük, majd a tojásos masszával simára összedolgozzuk. A sütőt újból 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy tortaformát kikenünk vajjal, belisztezzük, beleöntjük a sütőtökös masszát, és kb. 60 perc alatt megsütjük. A tortát a formában hagyjuk 10 percig hűlni, ezután rácsra emeljük, és ott hűtjük ki teljesen. Ha kihűlt vízszintesen félbe vágjuk. A töltelékhez a vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojásfehérjét, a vaníliás cukrot, az aromát, és jó habosra felverjük. Az egyik kihűlt lapot megkenjük a krém egyharmadával, beborítjuk a tetejével, majd a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát is. Hűtőbe tesszük, és kb. 2 óra hosszat hűtjük, csak azután kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 475 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.