Előkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A sütőtököt megmossuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, a tököt sütőlemezre tesszük, és kb. 40 perc alatt megsütjük. A sütőtökhúst kikaparjuk a héjából. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A margarint habverővel, vagy robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A kihűlt sütőtököt turmixgépben pépesítjük a kefirrel, a tojásos masszához öntjük, és simára keverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, csipetnyi sót és a fűszereket. Összekeverjük, majd a tojásos masszával simára összedolgozzuk. A sütőt újból 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy tortaformát kikenünk vajjal, belisztezzük, beleöntjük a sütőtökös masszát, és kb. 60 perc alatt megsütjük. A tortát a formában hagyjuk 10 percig hűlni, ezután rácsra emeljük, és ott hűtjük ki teljesen. Ha kihűlt vízszintesen félbe vágjuk. A töltelékhez a vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojásfehérjét, a vaníliás cukrot, az aromát, és jó habosra felverjük. Az egyik kihűlt lapot megkenjük a krém egyharmadával, beborítjuk a tetejével, majd a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát is. Hűtőbe tesszük, és kb. 2 óra hosszat hűtjük, csak azután kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 475 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.