Elkészítés: A tejet felforraljuk, majd a kétféle lisztet kevergetve beleszórjuk. Jó sűrűre főzzük, csipetnyit sózzuk. A tűzről levéve a cukrot, a zsírt és 6 dkg vajat belekeverjük. Lefedve duzzadni és hűlni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, mazsolányi kockákra vágjuk, majd a mazsolával, a felkockázott fügével és a mandulával (fenyőmag) együtt a tésztába keverjük. Pálinkával ízesítjük. Egy kb. 26 cm átmérőjű alacsony peremű tortaformát a maradék vajjal kikenünk, a morzsával meghintjük, majd a gyümölcsös masszát egyenletesen belesimítjuk, a maradék morzsát a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.