Elkészítés: A megmosott paprikák csumáját eltávolítjuk és húsukat hosszában 2 cm-es csíkokra vágjuk. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a paprikákat hirtelen, inkább 2-3 részletben megsütjük. Sütés közben kakukkfűvel fűszerezzük. A megsütött paprikákat tányéron félretesszük, és csak ekkor sózzuk!
A sonkás besamelmártáshoz a sonkát egy lábasban 5 dkg margarinon elkezdjük pirítani. Ha kellően átpirult, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Az egészet összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk. A sonkakrémnek kenhető, lágy állagú mártásnak kell lennie.
Ezután 1 sor lasagne-tésztát egy kikent tepsi aljára teszünk, megkenjük a sonkakrémmel. Erre tesszük egymás mellé a sültpaprika-szeleteket, és egy kevés reszelt sajtot osztunk el rajta. A paprika által eresztett levet ne öntsük ki, hanem evőkanállal locsoljuk szét a sorok között! A rétegezést addig ismételjük, míg a tészta és a töltelék elfogy. Legfelülre sonkakrémet kenünk, és alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Végül 160 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.