Elkészítés: 1. A burgonyát megmossuk, és kb. 20 perc alatt megfőzzük. Meghámozzuk, és még melegen burgonyanyomóval átnyomjuk. Ízesítjük sóval, fehérborssal és szerecsendióval. Hozzákeverjük a lisztet, és hagyjuk kicsit hűlni, majd langyosan belekeverjük a tojássárgákat.
2. A spenótot megmossuk, megszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
3. A krumplis tésztából kevés liszttel 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, 3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy villával fordítunk mindegyiken egyet.
4. A hagyma felét forró vajon megdinszteljük, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit karamelizáljuk, felöntjük a fehérborral, majd forraljuk 2 percig. Ezután felengedjük a zöldséglevessel, és a tejszínt is hozzákeverjük.
5. A gnocchit sós vízben 6-8 perc alatt megfőzzük.
6. A lazacot megtisztítjuk, kockára vágjuk, citromlével, sóval és borssal bedörzsöljük, és forró serpenyőben, kevés olajon 3-4 percig sütjük.
7. A fokhagymát a maradék hagymával olajon megdinszteljük, rádobjuk a spenótot és a koktélparadicsomot, és 1 perc alatt átfogatjuk.
8. A gnocchit összeforgatjuk a tejszínes szósszal és a spenóttal, majd a tetejére kanalazzuk a sült lazackockákat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.