Elkészítés: 1. A burgonyát megmossuk, és kb. 20 perc alatt megfőzzük. Meghámozzuk, és még melegen burgonyanyomóval átnyomjuk. Ízesítjük sóval, fehérborssal és szerecsendióval. Hozzákeverjük a lisztet, és hagyjuk kicsit hűlni, majd langyosan belekeverjük a tojássárgákat.
2. A spenótot megmossuk, megszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
3. A krumplis tésztából kevés liszttel 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, 3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy villával fordítunk mindegyiken egyet.
4. A hagyma felét forró vajon megdinszteljük, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit karamelizáljuk, felöntjük a fehérborral, majd forraljuk 2 percig. Ezután felengedjük a zöldséglevessel, és a tejszínt is hozzákeverjük.
5. A gnocchit sós vízben 6-8 perc alatt megfőzzük.
6. A lazacot megtisztítjuk, kockára vágjuk, citromlével, sóval és borssal bedörzsöljük, és forró serpenyőben, kevés olajon 3-4 percig sütjük.
7. A fokhagymát a maradék hagymával olajon megdinszteljük, rádobjuk a spenótot és a koktélparadicsomot, és 1 perc alatt átfogatjuk.
8. A gnocchit összeforgatjuk a tejszínes szósszal és a spenóttal, majd a tetejére kanalazzuk a sült lazackockákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.