Elkészítés: A gombát és a szalonnát szeletelem, a hagymákat finomra aprítom, a kolbászt karikázom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.
A szalonna zsírját kisütöm, benne üvegesre pirítom a hagymát, a fokhagymát is megfuttatom benne. Megszórom pirospaprikával, rádobom a paprikát és a paradicsomot, rövid ideig együtt párolom, majd a gombát is ráteszem. Sózom, borsozom, chilivel, kakukkfűvel fűszerezem, közepes hőfokon párolom, amíg a gomba összeesik és nagyja levét elfővi. Közben hozzáadom a kolbászt is.
A tejfölt kikeverem a liszttel, hozzáadom a raguhoz, és lassan összeforralom. A végén adom hozzá a friss petrezselymet, de azzal már nem főzöm.
A tésztához felhevítem az olajat, a tésztát folytonos keveréssel enyhe pirosodásig pirítom, majd felöntöm a forró vízzel. Sózom, fedő alatt lassan puhára főzöm, közben egyszer-kétszer átkeverem, hogy egyenletesen puhuljon meg.
A tészta mellé kanalazom a gombás ragut és tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.