Elkészítés: A filézett, megnyúzott harcsahúst 2x2 cm-es kockákra daraboljuk, megsózzuk és félretesszük
(időnként megkeverjük).
A bacont vékony csíkokra vágjuk és kisütjük. A vöröshagymát vékony karikákra vágva a szalonna zsírjában üvegesre pároljuk. Amikor megpárolódott, hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és ételízesítővel meghintve tovább pároljuk.
Amikor puhára párolódott a zöldpaprika,
hozzáadjuk a szeletelt gombát és a kisütött szalonnát. Meghintjük fűszerpaprikával, és ízlés szerint őrölt köménnyel, őrölt borssal és a csípős piros arannyal ízesítve, kevés vízzel felöntve addig főzzük, amíg a gomba meg nem puhul. Szükség esetén a vizet pótoljuk, vigyázva, hogy ne legyen túl híg.
Amikor a gomba megfőtt, beletesszük a
lecsepegtetett harcsakockákat. Bőven megszórjuk majoránnával, kevés bazsalikommal, és 10-15 perc alatt készre főzzük.
A tejfölbe belekeverjük a lisztet, kevés harcsalével hígítva simára keverjük, ráöntjük a harcsára és összeforraljuk. Ha szükséges, sózzuk, és ízlés szerint még majoránnával ízesítjük.
Tejfölös túrós csuszával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.