Elkészítés: A burgonyát héjában sós vízben puhára, a tojásokat sós vízben keményre főzöm, langyosan meghámozom.
A szalonnát lassan kevés olajban világos pirosra pirítom és a héjától megfosztott felkarikázott kolbászt átpirítom rajta. A tejfölt elkeverem kb. a fele reszelt sajttal. A vöröshagymát kevés olajban üvegesre dinsztelem a fokhagymával.
Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozok, a burgonya 2/3 részét belekarikázom. Sózom, borsozom, szerecsendióval hintem, és meglocsolom a tejföl kb. felével. Elosztom rajta a dinsztelt hagymát, a lecsót, majd rajta a szalonna-kolbász keveréket. Rákarikázom a főtt tojást, és a maradék burgonyával bevonom (közben enyhén sózom).
A maradék tejföllel lekenem, a maradék sajttal meghintem, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm. Az utolsó 10 percben légkeveréssel segítem a pirulást.
Fóliával letakarva melegen tartom, friss salátával tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.