Elkészítés: Most kivételesen az élesztőt nem kell külön felfuttatni. A liszthez hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, az olvasztott vajat és a langyos tejben elmorzsolt élesztőt. A robotgép csigás végével jól összekeverjük. 40 percre tegyük meleg helyre kelni.
Ha letelt az idő, nyújtsuk ki, és bőségesen kenjük meg lekvárral (jelen esetben szilvalekvárral). A szélén hagyjunk ki vagy 2 cm lekvármentes területet, hogy tekerésénél ne folyjék ki. Vágjuk fel kb. 1,5 ujjnyi vastag szeletekre, és tegyük sütőpapíros tepsibe, hagyva egy kis helyet, mert még nőnek. Tegyük meleg helyre 15 percre pihenni.
A kenéshez a vajat olvasszuk krémessé, és bőségesen kenjük meg a csigák tetejét és széleit. A teteje tocsoghat. Tegyük 175 fokos előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Sütőtől függően ez az idő változhat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.