Elkészítése: A langyos tejben cukorral felfuttatott élesztőhöz a lisztet, egy tojást, tejfölt, zsírt, fehérbort és sót adunk, melyből lágy rétestésztát gyúrunk. Amennyiben nem elég lágy, még bort adunk hozzá. Körülbelül 30 percet kelesztjük. Vékonyra nyújtjuk, rákenjük a darált tepertőt, meghintjük sóval és őrölt feketeborssal (ha bor mellé kínáljuk, alaposan borsozzuk meg!). Attól lesz szép leveles, hogy a keskenyebb végénél kezdve feltekerjük, mint a kalácsot, a két végét egymásra hajtjuk, megfordítjuk és pihentetjük legalább 20 percet. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük. Utoljára kb. két centiméter vastagra sodorjuk, a tetejét kockásra bevagdossuk. Kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, majd tojássárgájával megkenjük. Villanysütőben 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.