Elkészítés: A fagyasztott leveles tésztát hűtőben kiengedjük. A chilipaprikát, a kaliforniai paprikát, a zöldhagymát, a gombákat és a zöldfűszereket megmossuk és leszárítjuk.
A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, a széleit körben levágjuk, hogy egy nagy négyszöget kapjunk, amit pizzavágóval 4 egyforma részre, négyzetre vágunk. A leeső tésztaszéleket késfok vastagra kinyújtjuk, majd szintén pizzavágóval vékony csíkokat vágunk belőle, ez lesz a kosárkák széle. A tésztanégyszeteket megkenjük felvert tojással, a tésztaszélekkel körberagasztjuk, újból megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a raguhoz a forró olajon a karikákra szelt chilipaprikát 10-15 másodperc alatt megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt sárga kaliforniai paprikát, a centis szeletekre vágott zöldhagymát, a cikkekre darabolt csiperkét, és magas tűzön - rázogatva - kb. 4-5 perc alatt megpirítjuk. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a tejszínnel, az aprított rozmaringgal, petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük, és 1 perc alatt összeforraljuk.
Tálaláskor a tésztakosárkákat tányérokra tesszük, ráhalmozzuk a chilis gombaragut, és forrón kínáljuk. Ízlés szerint díszíthetjük friss zöldfűszerekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.