Elkészítése: 30 dkg vajat 30 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral deszkán nyomkodva összedolgozunk, majd 30 dkg friss tehéntúrót, ízlés szerinti mennyiségű sót adva hozzá jól meggyúrjuk. A tésztát hatszor nyújtjuk, kicsire összehajtogatjuk. Az utolsó nyújtás előtt kendőbe tesszük, és lehetőleg hideg helyen 1-2 óráig pihenni hagyjuk. Pihenés után deszkán kisujjnyi vastagra végleg kinyújtjuk, és közepes pogácsavágóval kiszúrjuk. Zsírozott tepsibe téve, tetejüket gondosan tojásságájával megkenve, forró sütőben sütjük. Könnyű, ízletes sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.