A libatepertős pogácsa elkészítéséhez a tálba szitált liszttel összemorzsoljuk a libatepertőkrémet, és megsózzuk.
A tejföl felébe belemorzsoljuk az élesztőt. A tepertős liszthez adjuk a tojássárgáját és a megfuttatott élesztőt, majd a kacsazsírral, a maradék tejföllel a rétestésztánál valamivel puhább tésztát gyúrunk.
Jól kidolgozzuk, 2 cm vastagságra hagyva, a tetejét késsel bevagdosva, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a sütőpapírral takart tepsibe rakjuk.
Pihentetjük és kb. 1,5 óra alatt a kétszeresére kelesztjük.
Egy egész tojást egy kevés sóval enyhén felverünk és a tészta tetejét megkenjük vele. A 200 fokra előmelegített sütőben a pogácsát kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.