Elkészítés: Habosra kevertem a tojások sárgáját 5 kanál cukorral, amikor már szinte fehér volt a színe, hozzáadtam a vaníliarúd kikapart belsejét, a levendulaszirupot és az étkezési keményítőt.
Közben a tojások fehérjét felvertem keményre egy pár csepp citromlével, amikor kész volt, hozzáadtam a többi cukrot és 1 marék mazsolát.
A tejet széles lábosban felfőztem, beledobtam a kikapart vaníliarudat. Amikor forrdogálni kezdett, a tojáshabból kanállal galuskákat szaggattam a tejbe, és mindkét oldalát fél percig főztem. Szűrőkanállal szűrőbe szedtem a habgaluskákat, a felfogott, kicsorgó tejet pedig visszaöntögettem a lábosba, ezzel leállítva a tej túlzott fövését.
Végül a forró tejet apránként hozzáöntöttem a cukros tojássárgához, majd folytonos kevergetés mellett épp csak addig főztem, amíg ismét felforrt és picit besűrűsödött.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.