Elkészítés: A lilahagymát megtisztítom, félbevágom, majd egészen vékonyan, kb. 2 mm vastagon felszeletelem. A fokhagymát szintén vékonyra szeletelem.
Méretes fazékba kanalazom az olajat, majd a cukrot, néhány perc alatt karamellizálom. Erre dobom a hagymaszeleteket. Lefedve hagyom, hogy a hagyma összeessen. Mielőtt lepirulna, kevés zöldségalaplevet adok hozzá, de alapvetően a hagymának kevés folyadékon kell összeesnie. Kb. 15-20 perc főzési idő elteltével adom hozzá a babérlevelet, valamint a fűszereket. A már karamellizálódott hagymát felöntöm a maradék zöldségalaplével és a vodkával, további 10-12 percig főzöm.
A tejszínben elkeverem a keményítőt. Mikor a hagyma teljesen megpuhult, besűrítem a tejszínnel. Amint felforrt, el is készült. A citromlevet csak a legvégén adom hozzá.
Amint elzárom alatta a lángot, máris elkészítem a krutont. A zsemléket kb. 1 cm-es kockákra vágom. A sütőt 175 fokra előmelegítem, a tepsit sütőpapírral bélelem. A zsemlekockákat elterítem az előkészített tepsin. Sózom, borsozom, megszórom őrölt rozmaringgal, meglocsolom az olajjal. 3-4 perc alatt aranyszínűre pirítom, a leves mellé kínálom.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.