Elkészítés: A lilahagymát megtisztítom, félbevágom, majd egészen vékonyan, kb. 2 mm vastagon felszeletelem. A fokhagymát szintén vékonyra szeletelem.
Méretes fazékba kanalazom az olajat, majd a cukrot, néhány perc alatt karamellizálom. Erre dobom a hagymaszeleteket. Lefedve hagyom, hogy a hagyma összeessen. Mielőtt lepirulna, kevés zöldségalaplevet adok hozzá, de alapvetően a hagymának kevés folyadékon kell összeesnie. Kb. 15-20 perc főzési idő elteltével adom hozzá a babérlevelet, valamint a fűszereket. A már karamellizálódott hagymát felöntöm a maradék zöldségalaplével és a vodkával, további 10-12 percig főzöm.
A tejszínben elkeverem a keményítőt. Mikor a hagyma teljesen megpuhult, besűrítem a tejszínnel. Amint felforrt, el is készült. A citromlevet csak a legvégén adom hozzá.
Amint elzárom alatta a lángot, máris elkészítem a krutont. A zsemléket kb. 1 cm-es kockákra vágom. A sütőt 175 fokra előmelegítem, a tepsit sütőpapírral bélelem. A zsemlekockákat elterítem az előkészített tepsin. Sózom, borsozom, megszórom őrölt rozmaringgal, meglocsolom az olajjal. 3-4 perc alatt aranyszínűre pirítom, a leves mellé kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.