Elkészítés: A porcukrot alaposan elkeverjük a zöldteával. Megmosunk 1 lime-ot forró vízben, lereszeljük le a héját. A vajat apró kockákra vágjuk fel, a porcukros keverékhez adjuk a reszelt lime-héjjal és egy csipet sóval együtt. Egy konyhai aprítógépben addig keverjük, amíg élénkzöld masszát kapunk, ha nem lenne csomómentes, egy kézi mixerrel rásegíthetünk, és lazításként hozzáadjuk a tojásokat. A legvégén adjuk hozzá a lisztet és a keményítőt, amit alaposan beledolgozunk.
A tésztánkat 2 egyenlő részre osztjuk, és egy-egy ujjnyi vastag lapot formázunk belőle. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább 1 órát (de akár 2 napra előre is lehet vele dolgozni!).
A sütőt 170 fokosra melegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük ki.
A maradék lime-okat szintén megmossuk, lereszeljük a héjukat, és egy mozsárban egy evőkanál kristálycukorral alaposan összedolgozzuk, majd a többi kristálycukorral elkeverjük egy nagy tálban.
A tiszta munkafelületet belisztezzük, kinyújtjuk a tésztát. Tetszőleges formázóval kiszúrjuk a kekszeket. Ezután óvatosan megforgatjuk a kiszúrt tésztát a lime-os cukorban (lehet az egészet, vagy csak az oldalát), ha nem tapadna, akkor tojásfehérjével megkenhetjük a tészta felületét.
A sütőtálcára helyezzük őket, és a sütő középső részén 10-15 perc alatt (vastagságtól függően) készre sütjük. Akkor van kész, ha teljesen átsült, de nem kezdett el barnulni. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
Olyan tárolóba tegyük, ami nem látszik át, így szép zöld színét tovább megtartja!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.