Elkészítés: A rizst egy serpenyőben kevés olajon megfuttatom, beleteszem egy keverőtálba. Ugyancsak kevés olajon a felvágott szalonnát megsütöm, ráteszem a darabolt hagymák felét, majd a darált húst. Fehéredésig pirítom, a keverőtálba teszem. Hozzáütöm a tojást, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, összekeverem. Gombócokat formázok.
Egy fazékban a maradék olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatom benne. Beleteszem a húsgombócokat. Felengedem 4 dl vízzel, ízesítem sóval, babérral, őrölt köménnyel, majorannával. Lassan fél órát főzöm, majd belerakom a káposztát, és 10 percig főzöm. Beleszórom a lisztet, megszórom bőven pirospaprikával, beleöntöm a vörösbort, óvatosan összekeverem, felforralom.
Tejföllel és friss kenyérrel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.