Elkészítés: A hagymát felaprítottam és odatettem dinsztelődni kevés olajon. Amikor majdnem megvolt, hozzáadtam a reszelt sárgarépát, majd kicsivel később a darált csirkemellet. Sóztam, borsoztam, kevergettem, sütögettem. Amikor már elpárolgott minden folyadék belőle, akkor ráöntöttem az összeturmixolt paradicsomot, kevéske vizet, és készre főztem. Ahányszor szükséges volt, pótoltam az elfőtt vízmennyiséget. Amikor megvolt, rádobtam egy csokor apróra vágott zöldpetrezselymet.
Közben sós vízben 5 percig félpuhára-keményre főztem a lumaconi tésztát, leszűrtem, és alaposan lecsepegtettem.
Majd következett a *szórakozás*: a kihűlt csigák hasába kiskanál segítségével beügyeskedtem a húsos tölteléket.
Közben elkészítettem a besamel mártást: a vajat felolvasztottam, majd megszórtam a liszttel. Picit kevergetve kis lángon melegítettem, és lassan, de állandóan, habverővel kevergetve felöntottem a tejjel. Addig főztem, amíg kellően besűrűsödött.
A besamel felét egy tűzálló tál aljára terítettem, ráhelyeztem a csigácskáimat, beborítottam a maradék szósszal, megszórtam reszelt sajttal, és lefedve 15 percig, majd kitakarva 5 percig sütöttem a sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.