Elkészítés: Az almát megtisztítom, vékony cikkekre vágom, majd lábasba teszem, a vajat kicsi darabokra vágom és közé keverem, megöntözöm kevés citromlével, és félpuhára párolom. A tűzről levéve fahéjas porcukorral megszórom, hűlni hagyom.
A tejet 2 csomag vaníliás cukorral és pár csepp vanília aromával felforralom, majd a karikára szelt kiflikre öntöm, óvatosan átforgatom, egy kicsit állni hagyom.
A tojássárgáját 10 evőkanál kristálycukorral fehéredésig keverem, és a tejes kiflikre öntöm, óvatosan átkeverem, hogy mindenhol tojásos legyen. A tojásfehérjéhez 7 evőkanál kristálycukrot teszek, és kemény habbá felverem.
A tepsit kivajazom, megszórom zsemlemorzsával, és a tojásos kifli egyik felét elterítem benne, majd ráteszem a fahéjas almát, azután a kifli másik adagját is. Ennek tetejére kerül a sárgabaracklekvár, de nem kell az egészet bekenni, csak kis halmokat kanalazunk rá.
Előmelegített sütőben 180 fokon hagyományos sütési fokozaton kell sütni, kb. 20-25 percig, míg a teteje egy kicsit el nem kezd pirulni. Ekkor a tojáshabot ráhalmozzuk, majd addig sütjük tovább, amíg a hab aranybarnára nem színeződik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.