Elkészítés: A zsemléket beáztatjuk, az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk. A májat megtisztítjuk, leöblitjük és felaprítjuk. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a szintén apróra vágott petrezselymet (hagyjunk belőle a tálaláshoz is). Jól összekeverjük a hagymát, a májat, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket. Lefedjük, hűtőben 30 percig pihentetjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vagy hasábokra vágjuk. A húslevet felforraljuk, beledobjuk a zöldségeket, mérsékelt tűzőn puhára főzzük. (Ha van, tehetünk bele zellerlevelet is.)
Egy kevés sóval/ételízesitővel felforralunk 2,5 dl vízet. A masszából 2 kanál segítségével galuskát szaggatunk a vízbe, és lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük (kb. 8 perc).
A galuskát tányérokra szedjük, rámerjük a levest, és megszórjuk a félretett petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.