Elkészítés: A zsemléket beáztatjuk, az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk. A májat megtisztítjuk, leöblitjük és felaprítjuk. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a szintén apróra vágott petrezselymet (hagyjunk belőle a tálaláshoz is). Jól összekeverjük a hagymát, a májat, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket. Lefedjük, hűtőben 30 percig pihentetjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vagy hasábokra vágjuk. A húslevet felforraljuk, beledobjuk a zöldségeket, mérsékelt tűzőn puhára főzzük. (Ha van, tehetünk bele zellerlevelet is.)
Egy kevés sóval/ételízesitővel felforralunk 2,5 dl vízet. A masszából 2 kanál segítségével galuskát szaggatunk a vízbe, és lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük (kb. 8 perc).
A galuskát tányérokra szedjük, rámerjük a levest, és megszórjuk a félretett petrezselyemmel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.