Elkészítés: A rizst megfőzzük. A májat forró vízben 5 percig főzzük, leöblítjük, majd kockákra vágjuk.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagyma
egyharmadát, és kicsit összepirítjuk. Beletesszük a májat és a majorannát. A tűzről levéve hozzáadjuk a rizst, a tojást, majd sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított gombafejeket sózzuk, kicsit megborsozzuk, és a forró vajon (olajon) 1-2 percig elősütjük, majd kiszedjük. A vajba beletesszük a megmaradt hagymát, összekavarjuk, beletesszük a szeletelt gombaszárat, a petrezselyem zöldjét, kicsit pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, ráöntjük a tejszínt, 1 deciliter vizet, és összeforraljuk.
Az egészet tűzálló tálba (magasabb falú tepsibe) öntjük. 2 gombafej közé bőségesen teszünk tölteléket, kicsit összenyomkodjuk, és a töltött gombafejeket a hagymás ragura ültetjük, a megmaradt tölteléket pedig a tálba szórjuk.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.