Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral és tejjel, az olvasztott margarinnal, sóval. Végül összegyúrjuk az élesztős folyadékkal és letakarva, meleg helyen fél órát kelesztjük. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, kinyújtjuk és kibélelünk vele egy margarinnal kikent tepsit. A megmosott sárgabarackot kimagozzuk, ízlés szerint a héját (forró vízbe mártva) lehúzzuk. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a tejföllel, majd cukorral, citromlével, darált mákkal ízesítjük. A krémet a tésztára kenjük és kirakjuk a fél barackokkal. A gyümölcs tetejét megkenjük mézzel (ha túl sűrű lenne, megmelegítjük). 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd meghintjük a szálasra vágott mandulával. További 15-20 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.