A tejet felmelegítjük, majd belemorzsoljunk a frissélesztőt, elkeverjük és hagyjuk felfutni.Egytálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjunk a cukrot, az élesztős keveréket, továbbá 3 db tojássárgáját, és fakanállal addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától.Letakarjukegy darab folpakkal, és meleg helyen a tésztát a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán nyújtani kezdjük a tésztát. Akkor jó, ha 2 cm vastag, majd pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, és azokat gombóccá formázzuk. Megolvasztjuk a vajat, belemártjuk a tésztagombócokat, majd meghempergetjük őketadarált mákban. 4-6 db tűzálló tálkába rendezzük, további 15 percig ebben kelnek a tészták, végül 200 fokon 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A borsodóhoz egy kerek aljú fémtálba öntjük a 3 db tojássárgáját, a 2 db tojást, a kristálycukrot, valamintapezsgőt, és vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett sűrűre fűzzük. Az aranygaluskátmeghintjükegy kevés porcukorral, és a borsodóval meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.