Elkészítés: Ezt álmodtam meg az éjjel sugallatra mélysötét hajnaltájt kilábujjhegyezik a konyhába, kamrába, kis- és nagyszekrénybe, hűtőbe, begyűjt a gyanútlanokat és előkészít. Minden alapanyagot, edénykét, segédeszközt glédába állít, mert a nagyüzem közben már nemigen lesz ideje kutakodni.
Lefáradva frissítést alkalmaz, belsőleg. Összvissz két adag tejbedarát alkot, közben pedig egy pudingot. Hideg vízzel kiöblít egy literes lábaskát, bele 5 dl tej, 1-1,5 kupak alkohol (az erősebbekből 0,5-1), felforral, levesz, bele 2 vaníliás cukor, a mák, a mazsola fele, vissza, kevergetve felforral. Takarék, kevergetve, kanalanként bele 5 evőkanál dara, keverget sűrűsödésig, puhulásig. Levesz, édesítővel beállít az ízét. Hideg vízzel kiöblített tortaformába zúdít, kanalaz, persacc elegyenget, néhány evőkanál lekvárt pettyez-foltoz rá, villával itt-ott bele is kavargatja finoman, újra elegyenget, félretesz.
A használati ukáz szerint fél liter tejjel, 3 tasak vaníliáscukorral, kristálycukorral (összesen 3 evőkanálnyi cukor legyen) elkészít a pudingot azzal, hogy a még hideg tejbe bele a gyümölcsbefőtt és 0,5-1 kupak alkohol, együtt forral fel.
Ha kész, meóz és gyorsan ráterít a békésen pihenkélő mákos dara tetejére, elegyenget, félre. A közben ébredezőket megbízza a lábaskák maradékának eltüntetésével.
Kissé ásítozva megalkot a következő adag tejbepapit 5 dl tejjel, a mazsola másik felével, 0,5-1 kupak alkohollal, 2 tasak vaníliás cukorral, 5 evőkanál darával. Meó, édesítő, ráönt a mit sem sejtő pudingra, gyors iramban elegyenget, sűrűn megszór tortadarával és lefed alufóliával (az újabb lábaska sokat sejtető lengetését már huhú kiáltással fogadják).
Ha nem túl édes a gyümölcsbefőtt leve, akkor tisztán, ha viszont igencsak, akkor 3 dl-re hígítva (vagy 100 %-os pikáns ízű gyümölcs üdítő, a kesernyés lehetek mottójú narancs kivételével) ukáz szerint elkészít a tortazselét, azon nyomban forrón, óvatosan rákanalaz a szertemintázatosodott tortadarára, vissza a fólia, lezár.
Amikor a forma langyoskásra hűlt, legalább 7-8 órácskára betessékel a hűtőbe, ezt követően már fazonosan szeletelhető.
Keskenyebbre szeletelve (kiadós) tálalhat natúr, de fehér vagy csokis tejszínhabbal, illetve a kettőt variáltan, felturbózva is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.