Elkészítés: A tojásokat ketté választjuk, a sárgájukat habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, visszaöntjük a tejeslábasba, és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!) .
A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 20 fokra előmelegítjük. A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal, felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, az őszibarackkal, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a maradék vajat, és a forró sütőben kb 30 percig aranyropogósra sütjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkeményre verjük, majd 5 dkg apránként hozzáadott porcukorral fényes-tömör habbá verjük. Kivesszük a sütőből a kiflirakottast, tetejére simítjuk a habot, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. Langymelegen tálaljuk, de kihűlve is pompás.
Személyes hozzáfűzés: 1 adag 685 kcal, ugyhogy fogyókúra alatt nem ajánlatos. Még a családot se lepd meg vele, mert garantáltan Te sem fogsz tudni ellenállni neki, mert annyira finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.