Elkészítés: A vajat a liszttel alaposan elmorzsoljuk, összevegyítjük a sóval, a cukorral és a szódabikarbónával. Közben a tejet meglangyosítjuk, egy csipet cukrot is teszünk bele, és belekeverjük az élesztőt is. Meleg helyen hagyjuk, amíg felfut, aztán összekeverjük a lisztes keverékkel és tésztává gyúrjuk.
2 cipóra osztjuk, az egyiket lefóliázva a hűtőbe tesszük, a másikat vékonyra kinyújtjuk. Virágmintás kiszúróval dolgozunk, a virágokat belenyomkodjuk a muffinformák üregébe. 1 mokkáskanálnyi lekvárt teszünk az öblébe, majd ugyanannyi cukorral és citromhéjjal elkevert mákot. A mézet felforrosítjuk, belekeverjük a vajat, ezzel az eleggyel megöntözzük a mákot.
Egy kisebb kiszúróval köröket vágunk, megkenjük tojással, majd a tojásos felével lefele beborítjuk a mákos virágokat, körben picit lenyomkodjuk, egy éles késsel meg átszúrjuk a kalapot.
A tepsit letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és 35-40 percig meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Miután kissé kihűlt, kiszedjük a virágkosárkákat, a helyükbe meg új adagot készítünk a másik cipóból.
A mázhoz a porcukrot, a kakaót és a vajat összekeverjük, majd a lobogó vízből annyit töltünk hozzá, amennyitől egy folyós, de nem túl híg massza lesz. Ha túlhígítjuk, tegyünk bele még porcukrot, ha túl vastag, akkor forró vizet.Ezzel a kakaós bevonóval megkenjük a virágkosárkáinkat, cukorgyönggyel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.