Elkészítés: A vajat a liszttel alaposan elmorzsoljuk, összevegyítjük a sóval, a cukorral és a szódabikarbónával. Közben a tejet meglangyosítjuk, egy csipet cukrot is teszünk bele, és belekeverjük az élesztőt is. Meleg helyen hagyjuk, amíg felfut, aztán összekeverjük a lisztes keverékkel és tésztává gyúrjuk.
2 cipóra osztjuk, az egyiket lefóliázva a hűtőbe tesszük, a másikat vékonyra kinyújtjuk. Virágmintás kiszúróval dolgozunk, a virágokat belenyomkodjuk a muffinformák üregébe. 1 mokkáskanálnyi lekvárt teszünk az öblébe, majd ugyanannyi cukorral és citromhéjjal elkevert mákot. A mézet felforrosítjuk, belekeverjük a vajat, ezzel az eleggyel megöntözzük a mákot.
Egy kisebb kiszúróval köröket vágunk, megkenjük tojással, majd a tojásos felével lefele beborítjuk a mákos virágokat, körben picit lenyomkodjuk, egy éles késsel meg átszúrjuk a kalapot.
A tepsit letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és 35-40 percig meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Miután kissé kihűlt, kiszedjük a virágkosárkákat, a helyükbe meg új adagot készítünk a másik cipóból.
A mázhoz a porcukrot, a kakaót és a vajat összekeverjük, majd a lobogó vízből annyit töltünk hozzá, amennyitől egy folyós, de nem túl híg massza lesz. Ha túlhígítjuk, tegyünk bele még porcukrot, ha túl vastag, akkor forró vizet.Ezzel a kakaós bevonóval megkenjük a virágkosárkáinkat, cukorgyönggyel díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.