Elkészítés: A vaníliakrémhez a tojásfehérjéket habüstben a cukor
2/3 részével gőz felett keményre verjük, majd félretesszük. A tej 2/3 részét forrni tesszük a vaníliával. A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel, a lisztel, hozzáadjuk a forró tejet, és a tűzhelynél addig főzzük folytonos keverés mellett, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a lábas aljáról elválik. Levéve a tűzről, amíg forró, hozzáadagoljuk részletekben, könnyedén a tojáshabot.
A babapiskótát mély tálba soronként lerakjuk a cukorral megszórt gyümölcsökkel és a vaníliakrémmel, rummal meglocsoljuk. A tetején piskóta legyen.
Jól kihűtjük, és 2 dl tejszínből vert habbal díszítjük. Csak másnap fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.