Elkészítés: A málnát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel és a borral. Ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, vaníliás cukrot, szegfűszeget, őrölt fahajat és reszelt citromhéjat, majd főzzük kb. 15 percig.
Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe. Tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt. Kevergetve forraljuk újra fel, majd vegyük le a tűzről, és tálalás előtt hűtsük langyosra.
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a búzadarát, egy csipet sót, az egész tojást és az apróra összevágott mentát. Keverjük alaposan össze, majd tegyük be legalább 1 órára a hűtőbe.
A hűtőből kivett túrós masszából vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük puhára. Amikor már feljöttek a gombócok a víz tetejére és puhára főttek, szedjük ki egy szűrőkanállal, hideg vízzel öblítsük le.
Tálaláskor a langyosra hűtött málnalevest a mentás túrógombóccal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.