Elkészítés: A málnát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel és a borral. Ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, vaníliás cukrot, szegfűszeget, őrölt fahajat és reszelt citromhéjat, majd főzzük kb. 15 percig.
Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe. Tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt. Kevergetve forraljuk újra fel, majd vegyük le a tűzről, és tálalás előtt hűtsük langyosra.
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a búzadarát, egy csipet sót, az egész tojást és az apróra összevágott mentát. Keverjük alaposan össze, majd tegyük be legalább 1 órára a hűtőbe.
A hűtőből kivett túrós masszából vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük puhára. Amikor már feljöttek a gombócok a víz tetejére és puhára főttek, szedjük ki egy szűrőkanállal, hideg vízzel öblítsük le.
Tálaláskor a langyosra hűtött málnalevest a mentás túrógombóccal kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.