Elkészítés: Kibélelünk folpackkal egy 20x30 cm-es, legalább 3 cm mély tepsit, és a folpackot vékonyan megolajozzuk. A málnát szétturmixoljuk, majd átszűrjük, hogy ne legyenek benne magok. A málnapüréhez hozzáadjuk a víz felét, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat, aztán mérsékelt tűzön kevergetve 2-3 perc alatt megmelegítjük. Ekkor levesszük, és megvárjuk, amíg már nem tűzforró, hanem csak kellemesen meleg. Ha a beledugott ujjunkat épp csak *megcsípi*, akkor lesz jó. Most hozzákeverjük a zselatint, és amikor a zselatin pár perc múlva feloldódott, az egészet átöntjük egy keverőtálba. Egy 26 cm átmérőjű teflonserpenyőbe beletesszük a cukrot, a keményítőszörpöt és a maradék vizet, aztán mérsékelt tűzön kevergetve szirupot forralunk belőle. Utána beleállítunk egy cukorhőmérőt, és keverés nélkül 2 percen át forrásban tartjuk, mert az a cél, hogy a hőmérséklete 115 fok legyen. Amikor megvan a kellően forró cukorszirup, lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel apránként hozzákeverjük a málnapüréhez. Ezután erősebb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és 8-10 perc alatt az egészet felhabosítjuk. Ettől kb. a duplájára nő a térfogata. (Vigyázat, a keverék *köpködhet*, érdemes letakarni a másik kezünkkel.) A pillecukor masszája ezzel elkészült. Gyorsan átöntjük a tepsibe, és ha nem simul el magától a teteje, enyhén olajos, széles pengéjű késsel egyenletes rétegben szétterítjük. A pillecukrot 1 éjszakára magára hagyjuk a konyhapulton, hogy megdermedjen.
Másnap a keményítőt összekeverjük a porcukorral, szűrőbe tesszük, és a pillecukor tetejét alaposan megszórjuk vele. Ezután a pillecukrot vágódeszkára borítjuk, levesszük róla a folpackot, és a tetejére is hintünk a keményítős porcukorból. Végül olajozott késsel felkockázzuk, és a vágott oldalakat is belemártjuk a keményítős porcukorba, hogy ne tapadjanak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.