Elkészítés: 1. A gyümölcsöket megmossuk és félretesszük.
2. A rizst egy edényben feltesszük kis lángon főni a vízzel. Amikor a víz elfőtt, hozzáöntjük a tejet, és időnként kevergetve szintén elfőzzük. Közben hozzáadjuk a Calvadost, a vaníliát, egy kevés cukrot és a citrom héját. Amikor a tej majdnem elfőtt, a zselatin felét felhasználva hozzákeverjük a rizshez. Amikor a rizs kész, félrehúzzuk hűlni.
3. Ezután a gyümölcsök felét karamellizált cukorra (2-3 evőkanál) tesszük, és egy kevés vízzel szétfőzzük. Ehhez adjuk a zselatin másik felét.
4. Piskótát készítünk a tojásokból lisztből és cukorból. Az arány 2 tojás, 4 dkg cukor és 4 dkg liszt. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a cukor 3/4 részével felverjük kemény habbá. Amikor ez megvan, a sárgáját a maradék cukorral kidolgozzuk, és a lisztet ketté osztva a fehérjébe és a sárgájába is belekeverjük. A sárgájához hozzákeverjük a fehérjét, és összedolgozzuk óvatosan. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elegyengetjük. A sütőt előmelegítettük 170 fokra, és ebben (ha van légkeverés, még jobb) 15 perc alatt készre sütjük.
5. Miközben a piskóta sül, összetörjük a csokit és felmelegítjük a tejszínt. Amikor a tejszín felhevült, folyamatosan kevergetve ráöntjük a csokira, felolvasztjuk.
6. Amikor a piskóta kész, leválasztjuk a papírt, és enyhén lisztes formára visszaborítjuk, ezt bekenjük a csokival ráhalmozzuk a közben kihűlt rizst, és megrakjuk a maradék gyümölccsel. Ezután rászűrjük a felfőzött zselatinos gyümölcsöt, és berakjuk szikkadni a hűtőbe. Jobb, ha hűtőben lehűtjük egy kicsit, de aki nem bír várni, az azonnal is fogyaszthatja!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.