Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztet a vajjal, 12 dkg cukorral, a tojásokkal és a sóval eldolgozzuk. Fóliába csavarva 30 percre hűtőbe tesszük.
A mazsolát és a felaprított mandulát összekeverjük 3 evőkanál rummal. A meghámozott almát kockákra daraboljuk, és hozzáadjuk a citromlét.
Az almalevet a cukorral és az almával pároljuk. A pudingport kevés vízben feloldjuk, majd a kompótba vegyítjük, és 1 percig főzzük, végül beleforgatjuk a mazsolás keveréket.
A tészta 2/3 részét kb. 32 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a vajjal kikent 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát körben a karimánál magasra hagyjuk, villával megszurkáljuk és morzsával meghintjük.
Ráhalmozzuk a kompótot. A tészta szélét ráhajtjuk, és megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával.
A maradék tésztát 26 cm-es kerek lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és a torta tetejére fektetjük. Körben jól lenyomkodjuk, megkenjük a maradék tojássárgájával, és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük 200 fokon. A formában hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a tojásfehérjével meg a rummal híg masszává keverjük, és bevonjuk vele a tortát, az oldalát megszórjuk szárazon megpirított mandulával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.