Elkészítés: Keverőtálba szitálom a lisztet, hozzáadom a tojássárgákat, a cukrokat, a citromhéjat, sót. Az élesztőport beleszórom. A langyos tejet fokozatosan adagolva kelt tésztát dagasztok. Amikor elválik az edény falától, a langyos vajat is beledolgozom. Liszttel meghintve, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztem.
Ameddig kel a tészta, a mandulát szárazon teflonserpenyőben pár percig kevergetve pirítom, amíg néhány helyen enyhe pírt kap, hűtöm és ledarálom, majd összekeverem a barna cukorral. A vajat felolvasztom.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítom (nem gyúrom át), enyhén meglisztezem, kb. ujjnyi vastagságra nyújtom. Lisztbe mártott kis pogácsaszaggatóval egy 26 cm-es kapcsos, sütőpapírral bélelt formába rakosgatom 3 sorba.
A sorközöket és a tetejét bőven megkenem az olvasztott vajjal, meghintem a mandula-cukor keverékkel, pihentetem, amíg a sütőt előmelegítem 190 fokra, és kb. 30-35 perc alatt megsütöm.
A formában hagyom kihűlni, majd tálra emelem, letépkedem (nem késsel vágjuk) a szükséges mennyiséget, és ízlés szerinti mártással tálalom.
Általában vanília- és borsodó a hagyományos öntete, én sima vaníliás mártással kínáltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.