Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát (sütőpapírt is használhatunk).
A csokit gőz felett megolvasztjuk a vajjal, közben simára is keverjük. Ha kész, félretesszük, langyosra hűtjük. A lapokra vágott mandulát beletesszük egy száraz serpenyőbe, és kis lángon kevergetve pár perc alatt illatosra pirítjuk. Amikor kihűlt, egy kis cukorral együtt finomra daráljuk. Ezután összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
A tojásokat belerakjuk egy keverőtálba, majd a cukorral és a mandulaaromával vagy likőrrel alaposan (7-8 percig) felverjük. Ezután hozzákeverjük fakanállal - apránként adagolva - a mandulás lisztet és a vajas csokit. A masszát beletesszük a formába, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Próbáljuk úgy rakni a masszát, hogy a közepe laposabb legyen, mert általában az szokott felpúposodni. A végefelé le is takarhatjuk alufóliával, ha nagyon sötétedne a teteje.
Ha megsült csokimázat rakhatunk rá. Szerintem nagyon finom csokis, marcipános ízhatású sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.