Elkészítés: A megmosott, leszárított csirkemelleket hegyes éles késsel felszúrjuk, sózzuk, borsozzuk. A mangót vékonyan meghámozzuk, és húsát levágjuk a magjáról. Az egyforma apróburgonyát megmossuk, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
Az előkészített csirkemelleket a mangóval megtöltjük, a töltőnyílást bambuszpálcával összetűzzük, az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük. Végül forró serpenyőbe téve az olívaolajon, fedővel lefedve, közepes tűzön mindkét oldalukat kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült, kivesszük, melegen tartjuk, a visszamaradt zsiradékra tesszük a vajat, ha felolvadt, rámorzsoljuk a rózsaborsot, megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és a felére beforraljuk. Közben sóval ízesítjük.
A körethez a főtt apróburgonyát a forró vajon átforgatjuk, majd tálaláskor tányérra tesszük, körbelocsoljuk a mártással, és belefektetjük a félbevágott töltött csirkemellet.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.