Elkészítés: A lisztben elvegyítjük a sütőport, a vaníliás cukrot, hozzákeverjük a narancshéjat, a durvára vágott mandulát, a tojásokat és a felolvasztott vajat, belereszeljük a marcipánt, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Lefedve meleg helyen kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kicsit átdolgozzuk, 3 cipóra osztjuk, ezekből hengereket sodrunk, összefonjuk.
A kalácsot sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, lekenjük tejjel, majd megszórjuk szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.