Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukor hozzáadásával. Lazán belekeverjük a tojások sárgáját és apránként a sütőporral elkevert átszitált lisztet. Habosra keverjük óvatosan.
Kerek tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, pont akkora kör méretet,mint a torta alja. A tésztát azonnal beleöntjük, a tetejét elsimítjuk, és előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig!
Amíg hűl a tészta, kikeverjük krémet. A puha vajat a többi hozzávalóval krémesre keverjük.
A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk, ha kell, formára igazítjuk. A lapokat megspricceljük kevés Amarettóval. Minden lapot, még a felsőt is megkenjük a krémmel, majd a torta oldalát is. Pár percre a hűtőbe tesszük.
A marcipánt porcukorral szórt nyújtódeszkán kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát. Színes marcipánnal tetszőlegesen díszítjük. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.