Előkészítés: A húsról levagdossuk a zsírt és az inakat, és rostjait keresztbe vágva vékonyan felszeleteljük. Összekeverünk 1 ek. szójaszószt a kókusztejjel, a vajjal, 1 ek. cukorral, a csípős paprikával, a húsra öntjük, és lefedve a hűtőben 1 órán át pácoljuk. A mogyorót összevagdaljuk. A salátalevelet leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felhevítjük az olajat, és a húst magas hőfokon adagonként megpirítjuk (kb. 3 perc). Lefedjük, melegen tartjuk. A rizstésztát 10 percre forró vízbe áztatjuk. Lecsepegtetjük. A húslevest egy nagy fazékba öntjük, és felforraljuk. Mikor a leves felforrt, hozzáadunk 2 ek. cukrot és a maradék szójaszószt. Az uborkát hosszában négyfelé, aztán vékony szeletekre vágjuk. Mindegyik levesestálkába teszünk körülbelül 1 evőkanálnyi uborkaszeletet; egyenlően elosztjuk rajta a szójacsírát, a salátadarabokat és a mentaleveleket. Beleteszünk egy kis tésztát, 1 merőkanálnyi levest, és a tetejére főtt marhahússzeleteket. Megszórjuk földimogyoróval, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 515 kcal
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.