Elkészítés: A húst ujjnyi vastagságúra szeleteljük, a zöldségeket és a hagymákat daraboljuk.
A húst sózzuk, borsozzuk, 3 evőkanál olajon hirtelen mindkét oldalukat átsütjük, kiemeljük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban a zöldségeket kevergetve addig pirítjuk, míg enyhe pírt nem kap a szélük, majd beledinszteljük a hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, babérral, citromhéjjal fűszerezzük.
A zöldségágyra fektetjük az elősütött hússzeleteket, kb. 2 dl vizet adunk hozzá, és addig pároljuk - mindig meleg vizet adva hozzá -, ameddig a húsok megpuhulnak.
Ha puha a hús, kiemeljük, a visszamaradt zöldségeket a babér nélkül turmixoljuk. Zsemleszínű rántást készítünk, őrölt paprikával megszórjuk, felengedjük kb. 2 dl vízzel. Beleöntjük a zöldségturmixot, kikeverjük benne a tejfölt, majd mustárral, cukorral, citromlével ízesítjük. Kevergetve felforraljuk, és néhány percig lassan főzzük, a szükséges fűszereket ízlés szerint pótoljuk, majd visszahelyezzük a mártásba a húsokat.
A spagettit az utasítás szerint kifőzzük, a hússal és a mártással tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.