A tojásokat szétválasztjuk, külön a fehérjét egy tálba és, egy másik tálba a sárgáját. Elsőnek a sárgáját verjük föl, aztán egy kis lusta mosogatás . A fehérjéhez adjuk a a citromlevet és a porcukrot ezt verjük tejföl állagúra. Azért nem szabad teljesen keményre ,mert nem fog növekedni tovább a térfogata így a piskótánk nem emelkedik föl. Ezután egy spatula segítségével szépen hozzákeverjük óvatosan a fölvert fehérjét. A kimért liszthez hozzáadjuk a kakaóport és beleszitáljuk a tojásos masszába.Ezután szépen csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a vizet. A formát kikenjük olajjal és beletöltjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 C -on 30 percig sütjük. A készre sült piskótát fejjel lefelé fordítva hagyjuk kihűlni.A habtejszínt egy tálba öntjük ,hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és kemény habbá verjük föl. A keményre fölvert habhoz, hozzáadjuk a mascarponét és a géppel jól elkeverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez külön szedünk ,egy kompótos tálba. A maradék krémhez hozzákeverjük a kakaóport . Így egy kemény krémet kaptunk kb. mint a párizsikrém olyan szilárdságú.A piskótát 3 felé vágjuk, és az első lapot megkenjük krémmel ,ezután ráhelyezzük a második lapot és, azt is megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a harmadik lapot és az egész tortát körbe kenjük krémmel oldalát és a tetejét is.Díszítésnek :Az oldalát kakaókrémmel töltött ostyarudacskákkal körbe vontam. A tetejére egy magamnak tetsző díszcsővel ellátott habzsákba 4 oldalára ételfestékkel csíkokat húztam lentről fölfelé és, a fehér krémet ebbe a habzsákba töltöttem és körbe vontam. Oreo kekszet helyeztem körkörösen és a maradék ostyarudacskákkal, plusz fehér csokoládé kockákkal és tejcsoki kockákkal díszítettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.