Elkészítés: Fontos, hogy a tortát fogyasztás előtt 1 nappal készítsük el.
Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje kihűlni. Tegyük fel forrni a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével vagy a 2 csomag bourbon vaníliás cukorral. A tojásokat keverjük el a cukorral, a liszttel és a keményítővel, majd folyamatos kavarás mellett adjuk hozzá a tejhez. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Tegyük félre hűlni.
A tésztához egy pohárban keverjük el a szódabikarbónát, az ecetet, a sót és vizet. Az elején robotgéppel dolgozzunk, és keverjük össze a hideg vajat, tojásokat, tejfölt és a szódabikarbónás keveréket. Lassan adagoljuk a lisztet. Ha már összeállt, borítsuk ki, és még annyi lisztet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Fél órára tegyük a hűtőbe.
Ha letelt az idő, osszuk 6 részre. Nyújtsuk vékony lapokra, majd vágjuk körbe egy tortalappal, amin meg is fogjuk sütni. Melegítsük elő a sütőnket 220 fokra, majd 4-5 perc alatt süssük készre a lapokat. Fontos, hogy előtte villával szurkáljuk át a felpúposodást megakadályozva. A levágott tésztanyesedékből még 1-2 lapot ki tudunk sütni.
Ha kihűlt a krém, robotgéppel keverjük el benne mascarponét és kókuszt, majd legalább negyed órára tegyük vissza a hűtőbe.
Ha mindenünk megvan, állítsuk össze a tortánkat. Ha külsejének aszkéta jelleget szánunk, egy lapot hagyjunk meg díszítésre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.