Elkészítés: 1. Futtassuk fel az élesztőt a meleg vízben (kb. 5 perc).
2. Egy nagy tálban keverjük össze az élesztőt, a tejet, a cukrot, a sót, a tojást, a lisztet, a vajat és a lisztet. A legegyszerűbb, ha mixerrel keverjük alacsony fordulatszámon, de fakanállal is lehet. Amikor masszává állt össze, kezdjük el gyúrni. Hagyjunk kevés lisztet a gyúrásra, hogy kevésbé tapadjon.
3. Gyúrjuk kb. 5 percig, amíg simává és rugalmassá nem válik. Kelyezzük a tésztát egy kiolajozott tálba, és fedjük le. Tegyük meleg helyre, és hagyjuk kétszeresére nőni.
4. Ha megkelt a tészta, tegyük liszttel beszórt munkafelületre, és nyújtsuk 1-1,5 cm vastagra. Szaggassuk ki fánkvágóval. Sütés előtt közvetlenül ujjunkkal lyukasszuk ki a közepét.
5. Forrósítsuk fel az olajat egy mély serpenyőben. Süssük aranysárgára a fánkokat mindkét oldalukon. Tegyük rácsra vagy papírtörlőre a fánkokat.
7. Amíg sülnek a fánkok, addig gyorsan egy egyszerű pudingot készítünk, majd habzsákba töltjük, és a leghegyesebb fejjel lyukakat szúrunk a már kisütött fánkokba, és megtöltjük pudinggal.
6. A mázhoz olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon, keverjük hozzá a porcukrot és vaníliát. Vegyük le a tűzről és kanalanként adjuk hozzá a forró vizet, amíg egy vastagabb cukormázat nem kapunk. A szín kedvéért ételszínezőt is tehetünk bele. A fánkokat kenjük meg a mázzal, a végén esetleg színes tortadíszt vagy kókuszreszeléket is szórhatunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.