Elkészítés: Az élesztőt 2 dl langyos tejjel és 1 evőkanál cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A vajat habosra keverjük a maradék cukorral és a tojássárgákkal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd az élesztős keveréket, végül a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Végül hozzákeverjük a mazsolát (én leforráztam, hogy puhább legyen). Ezután hólyagosra keverjük. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és kb. fél óra alatt konyharuhával letakarva megkelesztjük. Addigra eléri, sőt el is hagyja a forma peremét. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kezdjük sütni, majd 10 perc után lejjebb kapcsoljuk, és még fél órát sütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e. Ha kész, kiborítjuk, és meghintjük a vaníliás porcukorral.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.