Elkészítés: 1. A kígyóuborkát lereszeljük. Az élesztőt tálba morzsoljuk. A joghurtot kézmelegre melegítjük.
2. Egy kevés joghurtot az élesztőre kanalazunk, és kevergetve feloldjuk benne. A maradék joghurtot, az olajat, a sót, a cukrot, az oregánót és majdnem az összes lisztet hozzáadjuk. Egy kevés lisztet a dagasztáshoz félreteszünk.
3. Addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik.
4. Konyharuhával letakarva meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
5. A tésztát meglisztezett gyúródeszkán a félretett liszttel átdagasztjuk, majd két részre osztjuk. Mindkettőből cipót formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A cipókat éles késsel több helyen behasítjuk.
6. Még kb. 30 percig kelesztjük, de nem takarjuk le. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
7. A sütő alsó rácsára tolva kb. 5 percig sütjük. Ekkor a sütő hőmérsékletét 200 fokra csökkentjük, és a kenyeret még kb. 30 percig sütjük. Rácsra rakva kihűtjük, de nem takarjuk le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.