Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a vízzel felöntjük és feltesszük főni. Hozzáadjuk a húsleveskockát, a fűszerekkel ízesítjük, felforraljuk, és szép lassan főzzük.
Közben elkészítjük a gombócokat. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és ízlés szerint fűszerezzük. Jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle.
Ezután a levesbe helyezzük a gombócokat, és kb. 30 percig főzzük. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főnek. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, a levest szűrőn átszűrjük (a zöldségekre nem lesz szükség).
A leszűrt levesbe beletesszük az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezzük a tűzhelyre, és tovább főzzük még kb. 5-6 percig, majd botmixerrel pépesítjük.
A kukoricalisztet simára keverjük a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazunk rá, és jól elkeverjük. Ezután a levest visszahelyezzük a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejfölös keveréket. Beletesszük a megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzzük tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.