Elkészítés: A galuskához a 4 db tojást felütöm és tálba teszem, sózom, kb. 3 dl vizet hozzáadva, mindezt jól elkeverem. A liszt felét hozzáadom, összedolgozom. Ekkor egy keményebb állagú masszát kapok, amihez vizet adok és ismét lisztet, hozzáadom a felaprított medvehagymát. Amikor a tészta elérte a lágy, de mégis megfelelő állagot, akkor az egész masszát átforgatom, de nem kell kidolgozni.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatom a tésztát, majd ha megfőtt, egy tálba szedem, melybe 1-2 evőkanál olajat tettem.
A maradék tojásokat felverem egy kevés tejjel, sózom, majd kevés olajon lágy rántottát készítek, és a galuskával összekeverem. Készíthetjük úgy is, hogy a nyers tojásokat öntjük a galuskára, láng fölött gyorsan kevergetve állítjuk össze.
A húsimádóknak tálaljuk sertés-, marha- vagy csirkepörkölttel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.