Elkészítés: A galuskához a 4 db tojást felütöm és tálba teszem, sózom, kb. 3 dl vizet hozzáadva, mindezt jól elkeverem. A liszt felét hozzáadom, összedolgozom. Ekkor egy keményebb állagú masszát kapok, amihez vizet adok és ismét lisztet, hozzáadom a felaprított medvehagymát. Amikor a tészta elérte a lágy, de mégis megfelelő állagot, akkor az egész masszát átforgatom, de nem kell kidolgozni.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatom a tésztát, majd ha megfőtt, egy tálba szedem, melybe 1-2 evőkanál olajat tettem.
A maradék tojásokat felverem egy kevés tejjel, sózom, majd kevés olajon lágy rántottát készítek, és a galuskával összekeverem. Készíthetjük úgy is, hogy a nyers tojásokat öntjük a galuskára, láng fölött gyorsan kevergetve állítjuk össze.
A húsimádóknak tálaljuk sertés-, marha- vagy csirkepörkölttel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.