Elkészítés: A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Ha kicsit ragad, picit lisztezzük. Félretesszük pihenni.
Közben kimagozzuk a meggyet és felszeleteljük az almát. Nem reszeljük!
Tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük nagyon vékonyan lekvárral. Nekem málnalekvárom volt.
A kimagozott meggyre és a szeletelt almára szórunk először 2 kanál zsemlemorzsát, majd ízlés szerint kristálycukrot, összekeverjük. A tésztára csíkokban felváltva rakjuk a meggyet és az almát. A tetejét is megszórjuk kanálnyi zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőbe tesszük, 190 fokon 20-25 percig sütjük.
Közben elkészítjük a piskótát, kettéosztjuk. Egyik felébe 2 kanál kakaót keverünk.
A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, és a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat. Gyorsan visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a piskóta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.