Elkészítés: A meggyet mossuk meg, magozzuk ki, majd tegyük egy szűrőbe és hagyjuk állni, míg alaposan le nem csepeg.
A töltelékhez a finomra törjük egy mozsárban a pisztáciát, majd meglocsoljuk a mandulaaromával, és finom krémesre pépesítjük ezzel együtt. A vajat egy tálban kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mandulás pisztáciakrémet, az őrölt mandulát, a keményítőt, valamint hozzácsurgatjuk a pálinkát. Ezután jöhetnek bele a tojások és a zsíros tejföl. Alaposan összekeverjük a krémet. Amíg elkészítjük a tésztát, hűtőben pihentetjük a krémet.
A tésztához egy tálban jól összedolgozzuk az alapanyagokat: a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, az őrölt mandulát, a lisztet, a kardamomot, a sót, a tojássárgáját és a tejet.
A sütőt 185 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tészta 2/3 részét, és kibéleljük vele a formánkat. A maradék 1/3 részt hűtőben pihentetjük, hogy jól kidermedjen, reszelhetővé váljon, ez lesz a fedőréteg.
A tésztára öntjük a krém ¼ részét, majd rárakjuk a lecsöpögtetett meggyet. Erre öntjük egyenletesen a maradék krémet, majd előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ekkor kivesszük, a tetejére reszeljük a maradék tésztát, és kb. 35-45 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, tálalás előtt megszórjuk porcukorral, kevés aprított pisztáciával, és néhány szem piros koktélcseresznyével díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.