Tegyük lábasba a megtisztított, kimagozott meggyet. Öntsünk hozzá 200 ml vizet, szórjunk bele 100 g cukrot, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük néhány percig, végül szűrjük le a keveréket, és halmozzuk a gyümölcsöt egy kivajazott piteformába.
A lisztet vegyítsük el a megmaradt cukorral, a zabpehellyel és az őrölt fahéjjal, majd dolgozzuk morzsás állagúra a felkockázott vajjal. Osszuk el a tésztamorzsát a meggyrétegen, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Süssük a süteményt aranybarnára a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, végül vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni. Egy kevés tejszínhabbal vagy fagylalttal tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.